Sofie Dumont (1975) is een Belgische chef-kok, ze is laureate van de Belgische Lady Chef of The Year verkiezing 2009.

Dumont volgde een koksopleiding aan Elishout in Anderlecht, een cursus oenologie aan de hotelschool Ter Duinen te Koksijde, een opleiding traiteur in Ter Groene Poorte in Brugge en een specialisatiejaar desserten in Coloma te Mechelen.

Dumont werkte na haar opleiding tot chef-kok enkele jaren voor de gerenommeerde Brusselse chocolatier Wittamer. In 2002 won ze de Prix Mandarine Napoléon voor “beste dessert”. In 2007 nam ze samen met een zakenpartner het gastronomische restaurant Les Eleveurs in Halle over. In 2009 verkoos het culinair maandblad Ambiance haar tot ‘Lady Chef of The Year’.

Haar bekroningen leverden haar media-aandacht en Dumont kreeg enige tijd een kookrubriek op de radiozender MNM. Op de Vlaamse televisiezender VT4 presenteert ze het kookprogramma Goe gebakken . Ze is ook de auteur van de gelijknamig kookboeken Goe gebakken en Goe gebakken 2 en co-auteur van het boek Sofie, Lady & Chef. Ze werkte mee in het tweede seizoen van het televisieprogramma Tournée Générale en Vlaanderen Vakantieland had aandacht voor haar geuzerecepten. Voor dit programma leverde ze ook onder meer een reportage af over culinair Londen .